Ir al contenido principal

Solombo de porco recheo

Ir a receita en castelán

Estamos xa en pleno outono e hoxe pola noite, parece ser, entra unha gran borrasca para irnos metendo no inverno. E do outono non so son as castañas, tamén empeza a ser tempo de matanzas. Por iso imos con unha receita de carne de porco.

Faremos provisión dos seguintes alimentos:
2 solombos ben feitiños
2 ovos
3 allos
Unhas follas de pirixel
1 culleriña de mostaza
6 piquillos (dous para o guiso)
1/2 cebola
1 porro
1 tomate
1/2 cenoria
1/2 chourizo o longo
Tiras de touciño
Viño branco
1 cazo de caldo de carne Knorr
Aceite, sal e pementa


Se sodes uns manitas, tedes que deixar o solombo coma si de un filete se tratase, se sodes uns manazas coma eu mellor que o faga o carnideir@. Reservamos.
Facemos dúas tortillas francesas.
Con dous allos, as follas de pirixel e unhas gotas de aceite facemos un majado no morteiro e unha vez feito mesturamos a mostaza.
O chourizo cortámolo, o longo, en catro tiras.
Estiramos o solombo e untamos co majado, poñemos por riba a tortilla. Colocamos por riba da tortilla dous pementos abertos e alternamos dúas tiras de chourizo cas tiras de touciño. Enrolamos e bridamos. Dourámolos por todos os lados en aceite. Reservamos.
No mesmo aceite de dourar o solombo, botamos a cebola, o porro, o allo e a cenoria; pochamos e a continuación incorporamos o tomate e os pementos picados. Deixamos facer uns minutos e engadimos o viño branco, cando se evapore o alcohol incorporamos os solombos. Botamos auga suficiente e o caziño de caldo de carne, deixamos facer uns 30/35 minutos.
Retiramos os solombos e pasamos o prebe polo chino, apretando ben as verduras para que solten todo o seu.
Reducimos o prebe.
Retiramos os fíos de bridar, cortamos en rodelas e servimos co prebe. Coma guarnición podemos poñer unhas patacas rejilla. 
A disfrutar.