Estou de novo, non me esquecín deste pequeno recuncho, o calor fíxome algo vago, pero nesta semana irei pondo algunas das cousas que fun facendo.
Non vos bou a aburrir cas excelencias da peza de carne que imos a usar, xa falei delas en outra entrada, e ademais mas que falar dela o mellor é cociñala e probala.
Para 4 presoas imos a necesitar aproximadamante:
1 peza de xarrete de tenreira de 600 grs aprox
Ceboliñas
2 cenorias
2 dentes de allo
1 copa de viño branco
1 litro de caldo de tenreira
Aceite, sal e pementa
Faremos do seguinte xeito:
Procedemos a bridar a peza de carne para que colla forma e botarémoslle sal e pementa.
Dourámola en aceite de oliva, reservamos e botamos as ceboliñas e máis as cenorias e os allos, deixamos facer; engadimos a peza de carne reservada e engadimos o viño branco, deixamos reducir e incorporamos o caldo.
Tapamos e deixamos facer entre unha hora e media e dúas horas aproximadamente, vixiando que non se quede sen líquido durante o tempo da cocción. Estará listo no momento que o pinchalo estea tenro. Retiramos o xarrete e desbridamos.
Coamos o caldo da cocción e reducimos ata conseguir a consistencia desexada.
Non vos bou a aburrir cas excelencias da peza de carne que imos a usar, xa falei delas en outra entrada, e ademais mas que falar dela o mellor é cociñala e probala.
Para 4 presoas imos a necesitar aproximadamante:
1 peza de xarrete de tenreira de 600 grs aprox
Ceboliñas
2 cenorias
2 dentes de allo
1 copa de viño branco
1 litro de caldo de tenreira
Aceite, sal e pementa
Faremos do seguinte xeito:
Procedemos a bridar a peza de carne para que colla forma e botarémoslle sal e pementa.
Dourámola en aceite de oliva, reservamos e botamos as ceboliñas e máis as cenorias e os allos, deixamos facer; engadimos a peza de carne reservada e engadimos o viño branco, deixamos reducir e incorporamos o caldo.
Tapamos e deixamos facer entre unha hora e media e dúas horas aproximadamente, vixiando que non se quede sen líquido durante o tempo da cocción. Estará listo no momento que o pinchalo estea tenro. Retiramos o xarrete e desbridamos.
Coamos o caldo da cocción e reducimos ata conseguir a consistencia desexada.
A presentación, a que máis vos guste. Simplemente delicioso.