Coido que non toquei esta carne en ningunha das entradas anteriores, así que vai sendo hora de que lle demos unha oportunidade. Os ingredientes de imos a necesitar para catro persoas son os seguintes:
1 Perna de cordeiro
8 patacas medianas
1 cebola
2 dentes de allo
Manteiga de porco
Sal
Pementa negra
Romeiro
250 ml de un bo viño branco
250 ml de auga mineral
Untamos a perna ou pernas con manteiga de porco, engadimos o romeiro, salpimentamos e poñemos no forno quente a 200º uns 15 ou 20 minutos. Neste tempo xa estará dourado.
Chegado este momento regamos co viño e ca auga por riba da peza. Poñemos o forno a 180º e nuns 60 ou 70 minutos debería de estar feito (cada quen coñece o seu forno), remollar de cando en vez co liquido da cocción. Se tedes sonda o cordeiro está o punto cando a temperatura no corazón da peza alcanza os 71º, se o queredes un pouco máis pasado, o meu consello e que non pase de 77º.
Mentres se fai o cordeiro, pelamos e cortamos as patacas en rodelas. Fritimos a lume brando xunto ca cebola tamén cortada en rodelas. Cando abranden pasámolas a unha fonte de forno e o rematar o cordeiro poñemos as patacas salpimentadas ata que se douren.
A presentación o voso gusto.
1 Perna de cordeiro
8 patacas medianas
1 cebola
Manteiga de porco
Sal
Pementa negra
Romeiro
250 ml de un bo viño branco
250 ml de auga mineral
Untamos a perna ou pernas con manteiga de porco, engadimos o romeiro, salpimentamos e poñemos no forno quente a 200º uns 15 ou 20 minutos. Neste tempo xa estará dourado.
Chegado este momento regamos co viño e ca auga por riba da peza. Poñemos o forno a 180º e nuns 60 ou 70 minutos debería de estar feito (cada quen coñece o seu forno), remollar de cando en vez co liquido da cocción. Se tedes sonda o cordeiro está o punto cando a temperatura no corazón da peza alcanza os 71º, se o queredes un pouco máis pasado, o meu consello e que non pase de 77º.
Mentres se fai o cordeiro, pelamos e cortamos as patacas en rodelas. Fritimos a lume brando xunto ca cebola tamén cortada en rodelas. Cando abranden pasámolas a unha fonte de forno e o rematar o cordeiro poñemos as patacas salpimentadas ata que se douren.
A presentación o voso gusto.