Hoxe imos a facer unha receita con fabas en un producto do mar. Máis non son ameixas e non é unha potaxe. Farémolas con chipirós.
Para 3 persoas imos a utilizar:
1/2 quilo de chipirós limpos
300 grs de fabas de Ávila cocidas
200 grs de cebola
1 porro
200 grs de sofrito de tomate
1 pemento verde pequeno
2 dentes de allo
2 culleradas de pirixel
Aceite e sal
Picamos as cebolas, os dentes de allo, o porro, o pemento e o pirixel. Refogamos a lume brando sen que se doure. Salgar.
Engadimos os chipirós enteiros e limpos e facemos uns dez minutos.
O pasar o tempo botamos o sofrito de tomate, sazonamos, e deixámolo facer outros dez minutos.
No último momento agregamos as fabas cocidas e facemos todo o conxunto uns minutos.
Rápido, saboroso e para os que gardedes as vixilias unha opción máis.
Para 3 persoas imos a utilizar:
1/2 quilo de chipirós limpos
300 grs de fabas de Ávila cocidas
200 grs de cebola
1 porro
200 grs de sofrito de tomate
1 pemento verde pequeno
2 dentes de allo
2 culleradas de pirixel
Aceite e sal
Picamos as cebolas, os dentes de allo, o porro, o pemento e o pirixel. Refogamos a lume brando sen que se doure. Salgar.
Engadimos os chipirós enteiros e limpos e facemos uns dez minutos.
O pasar o tempo botamos o sofrito de tomate, sazonamos, e deixámolo facer outros dez minutos.
No último momento agregamos as fabas cocidas e facemos todo o conxunto uns minutos.
Rápido, saboroso e para os que gardedes as vixilias unha opción máis.