Ir á receita en castelán
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Estamos de novo por aquí, con unha receita das nosas estupendas conservas.
Chega a primavera e con ela días de sol, nos que vai a apetecer un prato fresco e cheo de sabor.
- Xoubas en aceite de oliva
- Brotes de ensalada
- Cebola morada
- Tomate kumato
- Pemento verde
- Pemento roxo
- Ceboliño
- Vinagre
- Aceite de oliva virxe
- Sal
Insisto, novamente, que as conservas dan moito xogo nas nosas mesas e estas fantásticas conservas galegas han de darnos moitas satisfacions. E a maioria das veces sen prender o lume.
Na receita usei tomate kumato, pero pode ser o que mais vos guste. A min gústame o sabor de esta clase de tomate.
- Picamos finamente todas as verduras.
- Preparamos unha mestura de aceite e vinagre nunha proporción de tres a un (a que eu fago sempre), ousexa por cada tres culleradas de aceite unha de vinagre. Batemos para emulsionar e botamos sobre as verduras.
- Deixamos que repouse a vinagreta ó menos dúas horas.
- Poñemos, no prato un fondo de brotes de ensalada e salgamos. Por riba a vinagreta e rematamos cas xoubas. Regamos por riba co aceite da conserva.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito