Ir al contenido principal

Salmón ó forno e champiñós

Ir á receita en castelán
Volvemos con outra receita, neste caso con salmón.
Imos a ir facendo receitas sinxelas, tres ou catro ingredientes principais. O cal non quere dicir que en algunha ocasión nos compliquemos.

  • 1 suprema de salmón por comensal
  • Champiñóns
  • Bacón
  • Ceboleta
  • Allo
  • Sal
  • Pementa negra
  • Aceite de oliva
O salmón é un peixe dos denominados azuis, como a xarda, o xurelo, o bonito, anchoa, sardiña, salmonete, etc. Pero din que de todos eles, o salmón é o numero un. Sendo un dos mais beneficiosos, por los ácidos graxos omega 3.
  1. Eliminamos calquera espina que lle puidera quedar ó salmón, Retiramos a pel, se é que viñera con ela. Lavamos, secamos e reservamos.
  2. Limpamos os champiñóns e cortamos en láminas. Reservamos.
  3. Picamos a ceboleta e o allo. Deixamos que se vaia facendo despazo nunha tixola con aceite.
  4. Mentres facemos tiras finas co bacón, que engadimos cando a ceboleta e o allo estean no seu punto. Damos unhas voltas.
  5. Engadimos os champiñóns e salpimentamos. Deixamos facer o conxunto, tendo en conta que ainda van a ir ó forno.
  6. Prequecemos o forno a 185º.
  7. Retiramos os champiñóns e, na mesma tixola, marcamos o salmón. Soamente volta e volta.
  8. Nunha fonte que poida ir ó forno poñemos os champiñóns e, por riba, as supremas de salmón.
  9. Deixamos que se fagan uns doce minutos, pero o do tempo vai en función de como vos guste de pasado.
  10. Emplatamos con unha base de champiñóns e a suprema por riba. Salgamos con sal Maldon.
Sen florituras nin adornos innecesarios, produto sen mais. Xa veredes como vos vai a gustar. 

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es