Ir al contenido principal

Tartar de tomate

Ir á receita en castelán
Unha das cousas que mais me gustan na cociña, é facer e levar un rico prato á mesa, sen prender o lume.
Esta receita é o caso. 
  • 8 tomates rama 
  • 6 anchoas 
  • 2 culleradas de marmelada de tomate 
  • 2 culleradas pequenas de mostaza 
  • Ceboliño 
  • Aceite de oliva virxe 
  • Pementa negra 
  • Sal

Cando falamos de tartar é inevitable que a cabeza se nos vaia á carne.
Ademais de carne  podemos facer un rico tartar con peixe, sendo os mais comúns con bonito ou salmón e, como non, tamén podemos usar algún vexetal para elaboralo.
Veredes o sinxelo da receita.
  1. Pelamos, retiramos as sementes e cortamos en dados. Poñemos nun coador para que elimine o exceso de auga.
  2. Picamos finamente as anchoas e o ceboliño.
  3. Nun bol mesturamos as anchoas e o ceboliño ca mostaza e a marmelada. Engadimos os dados de tomate e mesturamos ben.
  4. Aliñamos con sal, pementa e aceite ó gusto.
  5. Deixamos que macere o conxunto uns 20 minutos.
A presentación queda da vosa man, pero non me negaredes, que en catro pasos ides ter un fantástico entrante.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es