Ir á receita en castelán
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Non me esquecín das conservas e, mais en concreto, das Conservas Portomar.
Imos a facer un rico bocado cuns estupendos mexillóns en conserva.
- 1 lata de Mexillóns en escabeche Portomar
- O escabeche da lata
- Anacos de pan cortados en cadrados
- 1 mazá golden
- 30 grs de marmelo
- 1 dente de allo
- 1 ovo
- Sal
Non vou a repetir o que xa temos falado moitas veces: usemos as nosas excelentes conservas na nosa mesa.
Poño un dente de allo para o alioli, pero vai no vos gusto poñer algún mais.
- Abrimos a lata e sacamos os mexillóns, reservando o líquido do escabeche.
- Poñemos o líquido do escabeche, nun cazo para que reduza un pouco. Non o podedes perder de vista. Reservamos.
- Nunha tixola con aceite de oliva, fritimos os cadrados de pan. Pasamos a un prato con papel absorbente e reservamos.
- Pelamos, retiramos o corazón da mazá e poñemos a ferver, uns cinco minutos, nunha pouca auga. Engadimos o marmelo e trituramos.
- No vaso do batedor poñemos o dente de allo, sal e trituramos. Engadimos o ovo e imos incorporando o aceite en fío, sen deixar de bater.
- Mesturamos o puré de mazá e marmelo co alioli, ata que se integren ben.
- Para a montaxe poñemos un fondo do escabeche reducido, por riba o anaco de pan fritido, un mexillón e napamos co alioli. Poñemos uns pequenos dados de marmelo por riba e arredor do bocado.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito