Ir al contenido principal

Amorodos con iogur e froita da paixón

Ir á receita en castelán
Voltamos cunha nova sobremesa, outra vez de amorodos e desas que non necesitan lume nin forno.

  • Amorodos
  • Iogur con azucre
  • Azucre moreno
  • Froita da paixón (maracuyá)
  • Aceite de oliva virxe
Cinco ingredientes que nos van a dar como resultado unha excelente sobremesa.
O maracuyá ou froita da paixón, é unha froita que nos ven desde sudamérica e centroamérica. É unha froita cun lixeiro toque ácido.
  1. Lavamos ben os amorodos, quitamos o pedúnculo e cortamos en anacos.
  2. Poñemos os anacos dos amorodos nun bol e engadimos azucre o noso gusto. Damos unhas voltas e deixamos un par de horas na neveira, para que macere.
  3. Cortamos o maracuyá en dúas metades e sacamos cunha culler a polpa, tendo coidado de non raspar a pel interior.
  4. Poñemos a polpa nun bol. Podemos engadir un pouco de azucre (dependendo da acidez) e un fío de aceite de oliva. Remexemos e deixamos na
    neveira.
     
  5. Para o servizo, poñemos un fondo de iogur, por riba os amorodos e regamos ca polpa de maracuyá.
Non vos ides a arrepentir de preparar esta rápida e sinxela sobremesa. Poñendo, ademais, unha froita que non é moi habitual nas nosas casas.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es