Ir al contenido principal

Ensaladilla de polbo e aguacate

Ir á receita en castelán
Temos que divertirnos na cociña. E desde o respecto as tradicións, merece a pena xogar e combinar na nosa cociña.

  • Polbo cocido
  • 2 aguacates
  • 1/2 ceboleta
  • 1/4 de pemento roxo
  • 1/4 de pemento amarelo
  • 1 limón
  • Sal
  • Aceite de oliva virxe
Como é habitual, as cantidades de ingredientes son aproximativas. Queda o voso gusto, poñer algo mais de un que de outro.
Como xa comentaba arriba, este prato é un divertimento na cociña. Temos que ser abertos e combinar ingredientes, que en principio nos poden parecer incompatibles.
  1. Cortamos parte do polbo en rodelas finas e outro pouco o picamos miúdo. Para isto último podedes aproveitar a cabeza.
  2. Picamos a ceboleta e os pementos. Reservamos.
  3. Pelamos o aguacate e chafamos cun garfo, xunto co aceite e o zume do limón.
  4. Mesturamos o polbo e as verduras picadas, co aguacate e miramos o punto de sal.
  5. Poñemos a mestura nun prato e sobre ela unhas rodelas de polbo. Regamos cun fío de aceite de oliva.
Coma xa ven sendo costume, facemos preparacións moi sinxelas, pero que non van a deixar de sorprender os vosos comensais.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es