Ir á receita en castelán
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Pois si, volvo co bacallau que nos pode dar moito xogo, e satisfaccións na nosa cociña.
- 1 lombo de bacallau (skrei ou desalgado)
- Pementos do piquillo de Lodosa
- Sésamo tostado
- Ceboliño
- Vinagre
- Azucre
- Aceite
- Sal
Se vos decidides a preparar esta receita, ides a comprobar que na cociña da nosa casa, tamén se poden conseguir texturas fantásticas. Non vos ides a arrepentir.
- Poñemos o bacallau cuberto de aceite, a unha temperatura de 50/60º, durante uns 20 minutos.
- Mentres cortamos os pementos en tiras finas e os poñemos a pochar, uns cinco minutos, nunha tixola con dúas culleradas de aceite e a lume brando.
- Pasado o tempo engadimos unha cullerada de vinagre e dúas culleradas de azucre. Damos unhas voltas e deixamos que se nos vaian facendo, a lume brando, ata que tomen ese aspecto caramelizado.
- Neste punto, tedes que probar e axustar o voso gusto o vinagre e azucre.
- Deixamos atempar as dúas preparacións.
- Para o servizo, poñemos un fondo de pementos e por riba unhas lascas de bacallau. Regamos cun pouco de aceite do confeitado do bacallau e engadimos o sésamo e o ceboliño picado.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito