Ir á receita en castelán
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Continuamos con preparacións sinxelas, pero con moito sabor. Un aperitivo que non faltará na túa mesa.
- Tartaletas (ou tostas de pan)
- 100 grs de olivas negras
- 2 anchoas+1 por tartaleta
- 2 dentes de allo
- 10 pementos do piquillo
- Aceite de oliva
- Vinagre de mazá
- Azucre
- Limón
- Sal
Non hai moito que comentar da preparación de hoxe, un clásico dos aperitivos que sempre gusta.
Na medida que sexa posible, usar produtos de calidade e de orixe España, a nosa preparación gañará.
- Cortamos un dente de allo en láminas.
- Cortamos os pementos do piquillo en tiras.
- Nunha tixola, cun pouco de aceite, poñemos o allo en láminas. Deixamos que se doure a lume brando.
- Cando o allo comence a dourarse, engadimos os piquillos en tiras. Remexemos un par de minutos e engadimos o azucre e o vinagre. Deixamos que vaia acaramelando a lume brando.
- Para a tapenade poñemos no vaso do batedor, as olivas, o outro dente de allo, dúas anchoas, o zume de medio limón e unhas catro culleradas de aceite. Trituramos.
- Montamos na tartaleta unha pouca tapenade, uns pementos e unha anchoa para rematar.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito