Ir al contenido principal

Bacallau en prebe verde

Ir á receita en castelán
Despois de unhas festas fundamentalmente carnívoras, unha receita para os amantes do bacallau.

  • 2 lombos de bacallau desalgado 
  • 1 ceboleta 
  • 2 dentes de allo
  • 1 pementa de caiena (opcional)
  • Caldo de peixe
  • 1 vaso pequeno de viño branco
  • Boliñas de patacas xa cocidas
  • Ervellas
  • Fariña
  • Pirixel
  • Sal e aceite de oliva
Cada un leva como pode os excesos das festas do Nadal, e eu penso que un prato de bacallau ven ó pelo para suavizar as nosas comidas.
Nos ingredientes poño bacallau desalgado, pero a receita faise perfectamente con bacallau fresco.
  1. Preparamos os lombos en anacos xenerosos e sin espiñas. Pasamos por fariña e reservamos.
  2. Picamos a ceboleta, os allos e a caiena. Deixamos que se vaian facendo nunha cazola cun chorro de aceite.
  3. Engadimos o viño e deixamos reducir.
  4. Imos incorporando o caldo pouco a pouco, ó tempo que imos movendo a cazola, para que o bacallau solte a xelatina e ligue o prebe.
  5. Engadimos as bolas de pataca e as ervellas. Temos a lume brando, uns cinco minutos, sen deixar de mover a cazola. 
  6. Rectificamos de sal e engadimos o pirixel picado. 
Non me ides a negar que con moita facilidade, imos a ter un prato de 10 na nosa mesa. O problema: que imos a mollar pan.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es