Ir á receita en castelán
Imos a preparar algúns petiscos, que nos van a alegrar a mesa e tamén poden ser ideas para o Nadal.
- Lonchas de paleta ibérica (cortada fina)
- 150 grs de mascarpone
- 50 grs de marmelo
- 30 grs de noces
- Tallo verde dunha ceboleta
- 3 follas brancas dun porro
Xa vedes que con uns ingredientes ben sinxelos, conseguimos un vistoso petisco que, ademais, vai a encher a vosa mesa de sabor.
As cantidades dadas son meramente opcionais. Combinade os ingredentes en función do voso gusto, tendo en conta que a paleta e o queixo son principais.
- Sacamos o queixo da neveira e deixamos que colla temperatura. Unha vez que estea, traballamos cun garfo para facelo mais cremoso. Reservamos.
- Sacamos tres ou catro follas brancas do porro e escaldamos ate que abranden. Reservamos estiradas entre dou papeis absorbentes.
- Picamos o marmelo en pequenos cadrados.
- Picamos miúdas as noces.
- Retiramos as dúas primeiras capas do tallo e picamos o resto miúdo.
- Mesturamos o queixo, o marmelo, as noces e o tallo da ceboleta. Remexemos ben para que se repartan de xeito uniforme os ingredientes.
- Estiramos as lonchas de paleta (se son longas cortamos pola metade) e poñemos unha porción da mestura do queixo. Enrolamos para facer o rolo.
- Cortamos, ó longo e en tiras, as follas do porro e atamos, cas tiras, os rolos feitos.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito