Ir á receita en castelán
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
Xa que no super nos están a por artigos de Nadal, empecemos a facer algo con eles.
- 400 ml de leite enteira
- 50 grs de Maicena
- 50 grs de azucre
- 100 grs de turrón (brando) de Jijona
- 2 ovos
- 1 vaso de tona
- 1 culler pequena de café soluble
- Fariña
- Aceite
En realidade é unha leite fritida, con sabor a turrón, en definitiva con sabor a Nadal.
As medidas, coma sempre, son orientativas. Podedes facer a leite fritida ca vosa receita e compretar co turrón e a crema.
- Poñemos a leite a quecer e engadimos o turrón cortado en anacos pequenos. Remexemos ata que o turrón se desfaga na leite.
- Mesturamos a Maicena e o azucre.
- Retiramos o leite do lume e imos engadindo, pouco a pouco, a mestura de Maicena e azucre.
- Levamos de novo ó lume e remexemos ate que engorde.
- Forramos unha fonte con plástico alimentario e vertemos a mestura. Tapamos con outro plástico e levamos á neveira para que colla corpo.
- Cortamos a masa en pequenos cadrados (ou o tamaño que vos guste) e pasamos por fariña e ovo batido. CONSELLO: sacudir o exceso de fariña e despois de pasados polo ovo, poñer nunha reixa para que escoe o exceso de ovo.
- Fritimos e pasamos por papel absorbente para eliminar o exceso de graxa.
- Nun cazo poñemos a tona e levamos ó lume. Engadimos a culler de café e remexemos para que reduza e así, obter a crema.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito