Ir al contenido principal

Estofado de carne con pasta

Ir á receita en castelán


Estame empezando a entrar afección por estas coccións lentas. As texturas das carnes son espectaculares.
  • 900 grs de carne para guisar
  • 1 cebola
  • 1 cenoria
  • 1 dente de allo
  • Chicharros (opcional)
  • Fariña
  • 100 grs sofrito de tomate
  • 1 vaso de viño branco
  • 2 culler pequenas de mostaza
  • 1/2 caciño de caldo de carne Knor
  • Sal
  • Pementa negra 
  • Aceite
De momento levo probado con carrilleiras, xarrete, codillos, costela de porco en carnes e unhas sardiñas en aceite.
Teño que dicir que todas as preparacións saíron moi ben, cunhas texturas impresionantes.
  1. Cortamos, ou o pedimos na carnicería, en anacos  xenerosos a carne.
  2. Picamos a cebola e o allo e cortamos en rodelas a cenoria.
  3. Nunha bolsa, de plástico, botamos fariña, sal e pementa negra. Metemos os anacos de carne e movemos para que se enfariñen. Pasamos a un coador e sacudimos o exceso de fariña.
  4. Poñemos un fondo de aceite nunha cazola e pasamos a carne ata que colla cor. Retiramos e reservamos.
  5. No mesmo aceite (retiramos algún se fose moito) pasamos a cebola, o allo e a cenoria, ate que abranden un pouco.
  6. Engadimos a carne, damos unhas voltas e regamos co viño branco. Deixamos que se evapore o alcohol.
  7. Poñemos o sofrito de tomate, as dúas culler pequenas de mostaza e o medio cazo de caldo de carne Knor.
  8. Damos unhas voltas e deixamos que se integren todos os ingredientes.
  9. Botamos o conxunto na Crock Pot e poñemos a funcionar seis horas en baixa.
  10. Preparamos a pasta escollida segundo as indicacións do fabricante.
  11. Mesturamos todo e correndo para a mesa.
Un consello, levade con vos un bo pan. Ídelo a necesitar.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es