Ir á receita en castelán
Continuamos a probar as comidas na pota de cocción lenta.
Neste caso trátase de unha preparación que non falta en ningunha festa ou romaría de Galiza.
- 1,600 de carne da falda con oso
- 4 ou cinco patacas grandes
- Unto (o tamaño de unha noz)
- Pementón agridoce de la Vera
- Aceite de oliva virxe
- Sal
A Carne ó caldeiro é unha desas comidas que se fan soas. Pero neste caso ó ir nunha cocción lenta, apórtalle un plus de textura, que fai que a carne se desfaga. Grazas o meu amigo Víctor O Bandullo por orientarme nos tempos, xa é un veterano.
- Cortamos a carne en postas
- Pelamos as patacas e, se son moi grandes, cortamos pola metade.
- Colocamos as patacas no fondo da pota e por riba as postas da carne, o unto e salgamos.
- Cubrimos con auga e poñemos a pota de cocción lenta 8 horas en baixa.
- Retiramos os restos de unto, poñemos a carne e as patacas nunha fonte de servizo e para a mesa.
- Foltramos o caldo da cocción e gardamos para outras preparacións.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito