Ir á receita en castelán
Como non pode ser doutro xeito, se andas por porto de mar, o peixe ten que ir a túa mesa.
- 4 xardas
- 500 grs de sal grosa (aprox)
- 1/2 vaso de viño branco
- Herbas aromáticas ó gusto
- Allo
- Pirixel
- Aceite de oliva virxe
Imos a facer un peixe ó sal, pero sen cubrilo de todo e usar o vapor da cocción.
Neste caso o peixe é xarda, pero con robaliza, dourada, sargo, etc. tamén iría de marabilla.
Imos a usar un bo viño, pois os sabores do mesmo e das herbas van a ir a parar o peixe.
- Pedimos na peixería, que lle retiren as espiñas as xardas e nos fagan os lombos
- Mesturamos o sal cas herbas aromáticas escollidas e o viño. Mesturamos ben.
- Nunha tixola ampla e con tapa, cubrimos o fondo e laterais con papel de aluminio (para non raiar a tixola) e poñemos unha capa de sal coma dun centímetro.
- Levamos ó lume e deixamos que queza, cando ó tocarlle nos queime poñemos os lombos da xarda (ca pel para abaixo), tapamos e deixamos que se vaia facendo entre 5 e 10 minutos. Xa ides vendo como vai cambiando de cor.
- Mentres se fai, picamos o allo e o pirixel e mesturamos co aceite.
- Retiramos do lume e deixamos repousar uns minutos tapada.
- Servimos os lombos acompañados dunhas patacas cocidas e todo o conxunto regado co aceite con allo e pirixel.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito