Ir al contenido principal

Pescada en prebe de mostaza

Ir á receita en castelán
Aínda que esteamos de vacacións, podemos facer unhas saborosas receitas. Ademais de moi fáciles.
  • 1 quilo de pescada
  • 200 ml de tona para montar
  • 3 culleradas de mostaza
  • 1  ceboleta
  • 1 dente de allo
  • Patacas
  • 1/2 cebola
  • 3 pepinillos en vinagre
  • 1 cullerada de alcaparras (se vos gustan)
  • A reladura dun limón
  • Pirixel
A pescada é un dos peixes cunha das texturas mais suaves, pero si nos pasamos na cocción, pode resultar o mais seco de todos.
Eu, normalmente, o poño na auga fervendo, cando lle faltan uns cinco minutos as patacas e logo deixo que repouse uns minutos no caldo da cocción.
  1. Preparamos o prebe, picando a ceboleta e refogamos ata que a cebola estea transparente. Mentres imos picando o dente de allo, os pepinillos, as alcaparras e o pirixel.
  2. Cando a cebola está no seu punto, engadimos o allo, o pepinillo e as alcaparras. Damos unhas voltas e incorporamos a tona. Remexemos para que a tona espese. Engadimos a mostaza, a reladura do limón e o pirixel picado. Mesturamos ben e reservamos. NOTA: se a deixamos feita con antelación, tomaremos a precaución de tapar cun film de cociña en contacto co prebe).
  3. Pelamos e poñemos a cocer as patacas en auga, ca media cebola,  unha rama de pirixel e un cuarto de limón.
  4. Vemos que as patacas lle quedan uns cinco minutos e engadimos as rodelas de pescada. Deixamos facer, retiramos do lume e deixamos repousar uns minutos.
  5. Poñemos un fondo de prebe no prato, por riba a rodela de pescada, unha pataca e acompañamos co resto do prebe na mesa. 
 Xa veredes como vos e os vosos comensais, ides a disfrutar de un fantástico prato, que está baseado na sinxeleza e nun produto de calidade.


Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es