Ir á receita en castelán
Unha
rica crema inglesa (a súa tradución literal sería: Limón callado), co
punto de acidez e uns froitos roxos nun caldo de azucre.
- 125 grs de azucre
- 125 grs de manteiga
- Reladura dun limón
- Zume dun limón
- Zume dunha lima
- 2 ovos XL (ou 3 L)
- Fresas
- Framboesas
- Arándos
- Laranxa sanguina
- Aceite de sésamo
- Azucre
Esta típica crema inglesa, caracterízase por eliminar a leite como ingrediente e incorporar o zume de limón.
Na
cantidade de zume de limón, vai a ir o punto de acidez. Para o meu
gusto, co que poño nos ingredientes é mais que suficiente. Conseguimos
un aroma a limón nunha sedosa crema.
Non sei vos, pero eu de neno coñecía estas laranxas coma laranxas de sangue.
- Deixamos que a manteiga se poña con textura de pomada.
- Picamos as fresas, pelamos a laranxa e cortamos en anacos. Mesturamos fresas, laranxa, arandos e framboesas e engadimos un par de culleradas de aceite de sésamo e o azucre. Remexemos e deixamos macerar na neveira, como mínimo 45 minutos.
- Nun bol poñemos o azucre, a reladura do limón, o zume do limón e o zume da lima. Batemos cas varillas, ata que todos os ingredientes estean ben emulsionados.
- Engadimos a manteiga e seguimos batendo, ata a total integración de todos os ingredientes.
- Poñemos o bol nun baño María, sen que ferva a auga, e imos removendo cas varillas de xeito continuo.
- Enchemos ca crema (dous terzos do recipiente) o vaso, copa, pequeno bol, etc e deixamos arrefriar na neveira, tapados con plástico de cociña pegado á superficie, para que non colla costra.
- Sacamos o recipiente escollido da neveira e completamos cos froitos roxos.
Veredes como ninguén na vosa mesa vai a quedar indiferente.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito