Ir al contenido principal

Guiso de gambón e patacas

Ir á receita en castelán
Ademais de cocidos, á prancha, ó ajillo, con polbo, etc., tamén os podemos guisar.
  • 24 gambóns
  • 4 patacas grandes
  • 150 grs de sofrito de tomate
  • 1 cullerada de polpa de pemento choriceiro
  • 1 porro
  • 1 cenoria
  • 1/4 de pemento vermello
  • 1/2 cebola
  • 1 dente de allo
  • Aceite de oliva
  • Sal
O gambón é un crustáceo de carne suave e que non necesita moita cocción. É un produto que admite un montón de preparacións, pero que non podedes deixar de probalo en guiso.
  1. Pelamos os gambóns reservando, por un lado as colas e por outro as cabezas e peles.
  2. Cortamos o porro e a cenoria en rodelas. Damos unhas voltas nunha cazola con un pouco de aceite e engadimos as cabezas e peles reservadas. Sofritimos todo xunto, salgamos e cubrimos con auga. Iremos retirando as espumas das impurezas.
  3. Deixamos que se faga uns 15/20 minutos, colamos e reservamos o caldo.
  4. Picamos  o dente de allo, a cebola e o pemento vermello. Deixamos que se vaia facendo lentamente.
  5. Cando estea o conxunto ben pochado, engadimos o sofrito de tomate e a cullerada de polpa de pemento choriceiro. Remexemos ben e deixamos facer uns minutos.
  6. Cortamos as patacas en anacos de bocados, pero chascando no último momento do corte. De esta maneira aproveitaremos o amidón, da propia pataca, para engordar o prebe do guiso.
  7. Engadimos as patacas á cazola, damos unhas voltas e cubrimos con caldo. Deixamos que se fagan. Si ó final ves que o prebe non engorda, sacas dous o tres anacos de pataca, cháfalos cun garfo e os devolves ó cazo.
  8. Cando xa ves que están as patacas, incorporas as colas dos gambóns e damos un par de voltas. Retiramos do lume e xa rematan de facerse co calor residual.
Non podedes deixar pasar moito os gambóns, xa que se porán secos e non apreciarás a delicadeza da súa carne. Levade un bo pan para a mesa.  

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es