Ir á receita en castelán
Si hai un alimento típico da coresma, este é o bacallau. Neste caso bacallau fresco Skrei.
- 2 lombos de bacallau fresco Skrei.
- 3 patacas pequenas
- Manteiga
- Espinacas baby
- Aceite
- Sal
- Pementa
O bacallau Skrei (nómade en noruegués), que nos chega dende Noruega, foi aumentando a súa cota de mercado no últimos anos.
A chegada desta especie a augas de Noruega, prodúcese entre os meses de xaneiro e abril. Fai unha viaxe duns 4.000 quilómetros, cas ovas no seu interior, ate augas un pouco mais cálidas de Lofoten, onde desova.
Desenrola a súa madurez sexual con catro ou cinco anos e alcanza un peso duns tres quilos. Na súa viaxe migratoria aliméntase de mariscos e arenques, o que fai a súa carne firme, zumenta e con menos graxa cos seus parentes mais sedentarios.
Como xa coñecemos algo sobre a especie, imos a cociñalo.
- Salpimentamos os lombos de bacallau e poñemos nunha bandexa de forno untada con manteiga.
- Pelamos as patacas e cortamos en rodelas finas cunha mandolina ou un coitelo moi afiado. Escaldamos, uns minutos, as patacas en auga con sal. Escoamos.
- Derretemos manteiga e a salgamos. Imos pasando as rodelas de patacas por ela e as imos pegando nos lombos do bacallau.
- Prequecemos o forno a 200º, poñemos a bandexa no medio e deixamos facer uns 10 minutos. Vixiamos que se doure a pataca, que non se queime.
- Mentres se fai o bacallau, salteamos as espinacas en aceite e salpimentamos.
- Servimos os lombos de bacallau, sobre una base de espinacas. Podemos regar por riba o prebe da bandexa.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito