Ir al contenido principal

Salmón marinado con espárragos

Ir á receita en castelán
Hoxe toca peixe, un peixe que mestura a auga doce ca salgada: o salmón.
  • 2 supremas de salmón
  • 10 espárragos verdes
  • Touciño afumado
  • Patacas de guarnición
  • 100 ml aceite de oliva
  • 1 culler pequena de mostaza
  • 30 ml vinagre de mazá
  • Sal en escamas
Xa temos feito o salmón en hamburguesa, en paquetes de repolo, ó valeiro, en rilletes, etc. Pero nesta ocasión imos a marinalo e a pasalo polo forno.
  1. Mesturamos o aceite, o vinagre e a mostaza. Batemos ben ata conseguir unha mestura homoxénea.
  2. Poñemos as supremas de salmón no líquido de maceración e deixamos que repouse unha hora.
  3. Cocemos as patacas con pel. Pasamos por auga fría, pelamos e reservamos.
  4. Cortamos a parte mais leñosa dos espárragos e pelamos lixeiramente. Escaldamos uns tres minutos e inmediatamente pasamos por auga moi fría para parar a cocción, queremos manter a cor verde. Pasamos a papel de cociña e reservamos.
  5. Troceamos o touciño en tiras e reservamos.
  6. Escoamos o salmón e pasamos a unha tixola sen aceite para selar. Levamos o salmón a unha fonte de forno e facemos uns 10 minutos a 175º.
    Segundo vos guste mais o menos feito, teredes que xogar co tempo.
  7. Mentres se fai o salmón, salteamos, nos xugos que deixou o salmón na tixola, as patacas e os espárragos co touciño.
  8. Poñemos, para o servizo, unha base de espárragos e touciño, por riba a suprema de salmón e acompañamos cunhas patacas.
Si vos gusta o salmón, non podedes deixar de levar este prato a vosa mesa.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es