Ir al contenido principal

Galletas de canela

Ir á receita en castelán
Sabedes que non son moi dado a facer doces, pero hoxe animeime con estas galletas de canela.
  • 100 grs de manteiga
  • 100 grs de azucre
  • 1 ovo
  • 3 culleradas de canela
  • 250 grs de fariña
  • 1 culler pequena de lévedo químico
  • Azucre glas
Con distintos moldes podedes darlle formas e dese xeito facelas mais atractivas. Na casa gustaron ben, tanto a grandes como a pequen@s.
  1. Ablandamos a manteiga e batemos co azucre ata que estea cremosa.
  2. Engadimos o ovo, a canela e continuamos batendo.
  3. Mesturamos o lévedo ca fariña peneirada e imos engadindo pouco a pouco. Deberemos conseguir unha masa homoxénea. Envolvemos en film de cociña e deixamos 30 minutos na neveira.
  4. Sacamos a masa da neveira e a poñemos entre dous papeis de forno. Co rodete estiramos ate conseguir unha lámina fina.
  5. Volvemos a levar á neveira outros 30 minutos.
  6. Prequecemos o forno a 180º e imos cortando cos moldes. Poñemos na bandexa do forno un papel de forno e sobre el as galletas. Horneamos entre 10/15 minutos.
Deixamos arrrefriar, esparexemos azucre glas e a gozar delas.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es