Ir al contenido principal

Empanada de masa follada con morcilla de Burgos e mazá caramelizada

Ir á receita en castelán
Seguramente os amantes da morcilla de Burgos, os vai a gustar esta receita. O contrapunto que lle pon a mazá caramelizada, é fantástico.
  • 2 láminas de masa follada
  • 2 morcillas de Burgos
  • 2 manzás golden
  • Azucre
  • Aceite
  • 1 ovo
Cando foi o aniversario de Andrea (a miña neta pequena) Íñigo Atapuerca (o seu pai), preparou uns ricos petiscos de masa follada, morcilla e mazá.
El preparounos en pequenos bocados, pero eu, que son mais vago, fixen un bocado grande: unha empanada.
  1. Pelamos, descorazonamos e cortamos miúda a mazá.
  2. Poñemos a mazá nunha tixola a lume brando con dúas ou tres culleradas de azucre (vai a depender do voso gusto). Deixamos que se vaia caramelizando lentamente.
  3. Mentres se fai a mazá, retiramos a pel da morcilla e picamos fina (xa se nos vai a ir desfacendo).
  4. Cando a mazá estea no seu punto, retiramos e escoamos ben do aceite.
  5. Devolvemos a mazá á tixola, xunto coa morcilla e damos unhas voltas para que se mesturen ben.
  6. Estiramos unha lámina de masa follada e cubrimos ca mestura de morcilla, deixando un cm de marxe nos bordes. Cubrimos ca outra lámina e pechamos os bordes.
  7. Facemos un burato no centro da empanada, pintamos con ovo batido e levamos ó forno, prequecido a 200º, uns 20/25 minutos. Xa ides vendo a cor que toma. Servir atempada.
Xa vedes que a proposta de hoxe, é un rico entrante para levar a vosa mesa.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es