Ir á receita en castelán
Un petisco de rápida execución e de bo contraste de sabores.
- Pan centeo
- Queixo crema
- Mazá Fuji
- Cebola morada
- Bacallau afumado
- Aceite de oliva virxe
- Vinagre de mazá
- Aneto
Usei queixo crema e bacallau afumado, podedes cambiar, por exemplo queixo de cabra e troita afumada. Ides a seguir tendo un bo contraste de sabores.
- Facemos unhas rebandas de pan centeo e poñemos no forno, a 200º e arrancando de frío, uns 6 minutos.
- Cortamos a cebola en plumas finas. Poñemos a macerar en aceite e vinagre (3 de aceite por 1 de vinagre).
- Lavamos ben a mazá, descorazonamos e facemos unhas lamias finas. Reservamos.
- Untamos a tosta do pan co queixo, poñemos por riba as lamias de mazá, unhas plumas de cebola e o bacallau. Esparexemos unhas follas de aneto e regamos cun fio de aceite.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito