Ir á receita en castelán
Cando facemos asados no forno, case sempre temos sobras de carne, que de ningunha maneira debemos tirar. Esas sobras teñen unha segunda vida.
- Carne asada tipo rosbif
- Rebandas de un bo pan
- Follas de cogollos
- Tomate kumato
- Cebola morada
- Manteiga
- Maionesa
- Mostaza
- Sal
Neste emparedado, a carne usada é de un asado de cabezada de porco. A cabezada é a parte do lombo que nace desde o pescozo e que coñecemos mais comunmente, como da agulla.
Esta parte do lombo vai a quedarnos mais saborosa e zumenta ó forno e que imos a cortar en lamias o mais finas posibles.
- Cortamos en lamias finas a carne.
- Sacamos as follas dos cogollos, pelamos e cortamos en rodelas o tomate e en aros finos a cebola.
- Mesturamos maionesa e mostaza nunha proporción de catro de maionesa e unha de mostaza. A proporción o voso gusto de mostaza.
- Untamos de manteiga a parte do pan que vai a ir cara a grella. Pola parte interior untamos a mestura de maionesa e mostaza, poñemos folla de leituga, rodelas de tomate, rodelas de cebola e por riba as lamias de carne (as verduras irán salgadas). Tapamos ca outra rebanda e a grella.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito