Ir al contenido principal

Coello en escabeche con ceboliñas

  Ir á receita en castelán


A carne de coello, para min, é unha das mellores carnes para escabechar. O resultado final resulta máis que agradable e suave.
  • 2 zancos de coello
  • 1 cenoria
  • 3 allos
  • 12 ceboliñas
  • 1 porro (a parte branca)
  • 1/2 cebola morada
  • Pementa en grao
  • 1 rama de pirixel
  • 1 rama de romeiro
  • 1 folla de loureiro
  • 200 ml de viño branco
  • 100 ml de vinagre de mazá (ou o que vos guste)
  • 100 ml de aceite de oliva
  • Sal, pementa e auga
Non imos a incidir máis, pero recordar o boa que é a carne de coello para colesterol e dietas baixas en graxa.
Eu usei dous zancos, pero pode ser o coello enteiro ou calquera outra parte.
  1. Limpamos e cortamos (si usamos un coello enteiro) o coello en anacos. Fritimos no aceite e reservamos.
  2. No mesmo aceite refogamos o porro cortado en aros, a cebola morada cortada en plumas, as ceboliñas enteiras, a cenoria cortada en bastóns e os allos sen pelar e cortados á metade. Salgamos e deixamos facer, a lume brando, sen que cheguen a dourarse.
  3. Cando as verduras estean brandas, engadimos o vinagre, o viño, o romeiro, o loureiro, o pirixel e os graos de pementa. Damos un fervor, a lume brando, uns cinco minutos.
  4. Incorporamos o coello e unha pouca auga para suavizar o sabor forte do vinagre.
  5. Tapamos e deixamos facer, a lume brando, uns 30 minutos ca cazola tapada.
  6. Deixamos arrefriar e gardamos na mesma cazola.
Servido cas súas propias verduras, en ensalada, nun bocadillo, como queirades vai a estar francamente bo.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es