Ir á receita en castelán
Dado que aínda me quedaba vinagre de viño do Ribeiro, fixen un aliño que nos vai a ir moi ben con peixes, tanto en ensalada como guarnición.
Como xa vos comentei, non son un especialista en vinagres, pero este do Ribeiro da un sabor suave que é de agradecer.
- Pemento vermello
- Pemento verde
- Pemento amarelo
- Cenoria
- Cebola morada
- Allos tenros
- Tomate Kumato
- 200 ml de aceite de oliva virxe
- 75 ml de Vinagre de Viño do Ribeiro
- 1 culler pequena de mostaza
- Sal e pementa
Como vedes soamente poño cantidades nos líquidos para que vos sirva de referencia.
Ó marinar as verduras en cru, van a quedarnos crocantes e imos a agradecelo.
Tedes unha estupenda guarnición para un peixe á grella ou ó forno, un estupendo aliño para unha ensalada.
Como podedes ver nas fotos, useino como guarnición cuns boqueróns e como complemento de ensalada cun bacallau esfiañado con pementón e aceite.
- Cortamos todas as verduras en xuliana (anacos que poidan ir á boca) e colocamos nun recipiente axeitado.
- Mesturamos o vinagre, ca sal, a pementa, a mostaza e por último o aceite. Batemos ben para homoxeneizar.
- Engadimos a vinagreta as verduras e bañamos ben. Deixamos 24 horas na neveira. Sacamos do frío unha media hora antes de usar.
Como vedes dun xeito moi sinxelo, ides a ter un estupendo aliño para o voso peixe.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito