Ir al contenido principal

Presa ibérica semicurada, mozzarella, tomate, brotes e noces (e II)

 Ir á receita en castelán

Ca presa que semicurei o outro día, imos a facer unha segunda tosta, que leva como engadido, unha pasta feita con anchoas e sardiñas.
  • Presa semicurada
  • 1 anchoa en conserva
  • 2 sardiñas en conserva
  • 2 porcións de queixiños
  • 1 culler pequena de mostaza
  • 2 culleradas de auga
  • Aceite de oliva
  • Vinagre de mazá
  • Pan
  • 1 tomate
  • 1 ceboleta
  • Mozzarella
  • Brotes de ensalada
  • Noces
Como vos comentei arriba, imos a facerlle un contrapunto á carne, cunha rica pasta que nos pode servir para a elaboración de outras preparacións que se nos veñan á cabeza.
  1. Cortamos o mais fina posible a presa que curamos tal e como podedes ver neste enlace. Reservamos.
  2. No vaso da batedor poñemos as sardiñas sen espiñas, a anchoa cortada e as dúas culleradas de auga. Trituramos con batedor. Incorporamos a mostaza e o queixo e volvemos a bater. Cando a mestura está lisa engadimos o aceite en fío para que emulsione. Reservamos.
  3. Cortamos o tomate e a ceboleta en pequenos anacos e, nun bol, maceramos con unha cullerada de vinagre de mazá, sal e aceite de oliva.
  4. Untamos a base da tosta ca crema de sardiñas, poñemos por riba os brotes de ensalada que aliñamos co tomate e ceboleta reservados. Mozzarella en lonchas e a presa semicurada por riba. Picamos groseiramente as noces.
  5. Regamos con aceite de oliva virxe e lista para a mesa.
Con esta preparación e a anterior, vemos a versatilidade que nos ofrece esta carne semicurada.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es