Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Como lle lin, nestes días, o meu amigo Alfonso López, xa veremos si esta é a derradeira ensaladilla da tempada.
- Crackers
- Paté de centola (ou o que vos guste)
- Patacas
- Ovos
- Bonito en aceite
- Olivas enchidas de pemento
- Maionesa
- Sal
Eu son moi espartano e particular ca ensaladilla, unicamente uso patacas, ovos, olivas e bonito en aceite de oliva.
Como vai a ir nunha pequena galleta vai a ir todo moi picado.
Cada un que faga a ensaladilla como teña costume.
- Poñemos a cocer os ovos e as patacas con pel. Deixamos arrefriar.
- Desmiuzamos o bonito e reservamos o aceite.
- Picamos as olivas.
- Pelamos os ovos e picamos en anacos pequenos
- Pelamos as patacas e picamos en anacos pequenos.
- Nun bol botamos as patacas, os ovos, as olivas e o bonito. Damos unhas voltas para mesturar ben e regamos co aceite da lata do bonito. Volvemos a remexer. Deixamos repousar uns minutos na neveira.
- Para a montaxe engadimos dúas ou tres culleradas de maionesa á ensaladilla e untamos as crackers co paté de centola.
- De base unha galleta, un golpe de ensaladilla e cubrimos con outra galleta.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito