Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
No título da receita fala de champiñóns, pero podedes usar a seta que mais vos guste ou que mais se adapte á empanada.
Co tema da masa, o que digo sempre, ou a facedes, ou a comprades fresca. Hai panaderías que venden da de eles.
- Masa feita ou mercada
- 175 grs de champiñóns
- 4 filetes de lombo de porco
- 200 grs de sofrito de tomate
- 3 pementos de piquillo
- 2 ovos cocidos
- 1 ovo cru
- 3 dentes de allo
- 100 ml de viño branco
- Tomiño, ourego, pementa, aceite de oliva e sal
- Mesturar dous dentes de allo picados cun pouco de tomiño, ourego e o viño; deixar os filetes de lombo neste adobo durante un par de horas.
- Limpar os champiñóns, laminalos e refogalos nunha tixola cun pouco aceite e un dente de allo cortado en láminas, ata que se elimine toda a auga. Salpimentar e reservar nun bol.
- Picamos os pementos, os ovos cocidos e engadimos ó bol dos champiñóns. Incorporamos o sofrito e mesturamos ben.
- Sacamos os lombos do adobo, secámolos, sazonamos con sal e pementa e pasamos por unha prancha quente cun pouco de aceite. Non os facemos demasiado, pois remataran de facerse na empanada
- Cortamos os lombos en anacos e os engadimos ó bol. Remexemos para que se mesturen ben todos os ingredientes.
- Estiramos a metade da masa e repartimos a mestura. Tapamos ca outra metade da masa, pechamos os bordes, facemos un burato no centro e pintamos con ovo batido.
- Levamos ó forno, prequecido a 190º, uns 25/30 minutos. Xa imos vendo a cor que toma.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito