Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
- 1 lámina de masa follada
- 400 grs de carne picada mixta
- 2 ovos
- 100 grs de touciño
- 50 grs de emmental relado
- 2 culleradas de cebola frita crocante
- 2 rebandas de pan
- leite
- 1 ovo para pincelar
- pementa e sal
Unha vez pasado o período vacacional, hai que empezar a coller un pouco de ritmo.
Imos a empezar cunha receita moi sinxela e que, para os que aínda andades de vacacións, ven que nin pintada para deixar preparada con antelación.
NOTA: se non tedes oportunidade de mercar a cebola fritida, a podedes facer dun xeito moi sinxelo.
Cortades a cebola en plumas finas e pasades lixeiramente por fariña, sacudides ben o exceso de fariña. Fritides en aceite, en pequenas tandas, e cando tomen cor, retiramos a papel absorbente e deixamos arrefriar.
- Troceamos o pan en anacos e deixamos uns minutos nun pouco de leite.
- Pasamos pola tixola o touciño cortado en tiras pequenas.
- Mesturamos, nun bol, a carne, o touciño, a cebola fritida, o queixo, os dous ovos e o pan ben escoado. Salpimentamos e mesturamos ben (mellor cas mans).
- Poñemos o forno a prequentar a 200º.
- Estiramos a masa follada e na zona que imos a poñer a carne, cubrimos cunha lixeira capa de pan relado (para que non se nos humedeza a base da masa follada). Trasladamos a mestura de carne á masa follada, enrolamos ben, facemos uns pequenos buratos, pinchando cun garfo, e pincelamos con ovo batido.
- Levamos ó forno e deixamos uns 25 minutos ou, xa imos vendo esa bonita cor que se lle pon á masa follada.
Podedes acompañar con un lixeiro ali-oli.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito