Ir á receita en castelán
Estamos diante dun clásico, o melón con xamón. Unha receita fresca e moi sinxela.
O único que imos a facer é cortalo en anacos pequenos e maceralo en aceite de oliva.
- Melón
- Xamón
- Aceite de oliva virxe
- Cortamos o melón en anacos pequeniños e poñemos nun bol cun fío de aceite de oliva virxe. Damos unhas voltas e deixamos macerar uns 30 minutos na neveira.
- Cortamos o xamón, tamén, en pequenos anacos. Mesturamos co melón reservado damos unhas voltas e volvemos a deixar na neveira outros 30 minutos.
- Sacamos o bol da neveira, damos unhas voltas e servimos nunhas culleres de presentación. Deixamos que leve un pouco do zume da maceración.
Xa vedes, un aperitivo clásico que imos a presentar de outro xeito. Recordade que o aceite de oliva vai a potenciar os sabores dos alimentos que macera.
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito