Ir á receita en castelán
Imos a aproveitar que o bonito esta no seu mellor momento, para preparar una saborosa receita con un gran contraste de sabores.
O punto crítico desta receita, está no paso do bonito pola prancha, que vaia tomando calor para dentro, dun xeito suave. Que nos se nos abrase, xa que nos quedaría seco.
O punto crítico desta receita, está no paso do bonito pola prancha, que vaia tomando calor para dentro, dun xeito suave. Que nos se nos abrase, xa que nos quedaría seco.
- Bonito do norte
- 4 tomates pera
- 1 ceboleta
- 3 dentes de allo
- Olivas negras sen oso
- Aceite
- Pementa e sal
- Pelamos os tomates, retiramos as sementes e cortamos en anacos. Facemos o mesmo ca ceboleta e dous dentes de allo.
- Nun cazo con aceite poñemos a refogar, a lume brando, a ceboleta e os allos. Os 10 ou 12 minutos incorporamos o tomate e deixamos que se vaia facendo, ata que practicamente se evapore o liquido. Salpimentamos e engadimos un pouco de azucre, se fixera falla corrixir a acidez.
- No vaso do batedor poñemos as olivas negras, un dente de allo picado e aceite. Batemos ata obter una pasta que imos corrixindo con aceite se nos quedase espesa.
- NOTA: Ata este paso, podemos deixalo preparado con antelación.
- Pasamos o bonito pola prancha, tendo coidado de que non se nos pase moito e se nos seque. Salgamos ó darlle a volta na prancha.
- Servimos o bonito sobre o tomate concasse e acompañamos ca tapenade.
Nada máis saír da prancha voando para a mesa e xa me contaredes o ben que vai esta mestura de sabores.
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito