Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
- 200 grs de bonito en conserva
- 1 cebola pequena
- 1/2 pemento verde
- 1/2 pemento roxo
- 1 tomate maduro
- 2 dentes de allo
- Pan
- Tomiño
- Ourego
- Pementa negra
- Alfábega
- Viño branco
- Aceite de oliva
- Sal
Xa levaba algún tempo sen poñerme á cociña. Vou con outra preparación fácil e que podemos deixar preparada con antelación. Como vedes, nesta preparación, volvemos a darlle xogo as conservas. Xa vedes que non poden faltar nas despensas das nosas casas.
- Abrimos a lata do bonito e escoamos o aceite.
- Picamos a cebola, os allos, os pementos e o tomate sen sementes.
- Poñemos unha tixola ó lume cun pouco de aceite e engadimos a cebola. Deixamos facer ata que comence a coller cor.
- Incorporamos o resto das verduras, o ourego, o tomiño, a pementa negra e sal. Os cinco minutos engadimos un vaso de viño branco e deixamos que se evapore o alcohol e se faga o sofrito lentamente.
- Cando o sofrito está, engadimos o bonito e dúas ou tres follas de alfábega picadas. Remexemos, deixamos facer uns tres minutos e retiramos do lume. Ata este paso, o podemos deixar preparado.
- Tostamos ou fritimos unhas rebandas de pan e servimos sobre elas o sofrito de bonito reservado.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito