Ir á receita en castelán
- 1 kg de xarrete
- 500 grs de patacas
- 1 cebola morada
- 1 cebola branca
- 2 cenaorias
- 1 porro
- 1/2 pemento verde
- 1/2 pemento vermello
- 1 nabo
- 100 grs de tomate frito
- 3 ramas de pirixel
- 3 pementos de piquillo
- 2 culleradas de polpa de pemento choriceiro
- 1 vaso de viño branco
- Caldo de carne
- Aceite e sal
Seguimos un pouco carnívoros con este prato tradicional da cociña vasca. Un guiso de tenreira, patacas e verduras.
Un prato que está moi presente nas sociedades gastronómicas e nos concursos gastronómicos.
Un prato feito con unha das mellores pezas (para min): o xarrete.
- Cortamos a carne en anacos grandes e facemos en aceite a lume forte. Selamos ben todas as pezas.
- Picamos as cebolas, as cenorias, o porro, o nabo e o pirixel. Pochamos as verduras no mesmo aceite de pasar a carne. Deixamos que se faga uns 30 minutos aprox.
- Engadimos o viño branco e deixamos evaporar.
- Incorporamos o tomate frito, os pementos de piquillo e deixamos que se faga o conxunto uns 15 minutos mais.
- Engadimos a carne e cubrimos co caldo quente. Incorporamos a polpa do pemento choriceiro e deixamos que se vaia facendo a lume brando unhas dúas horas e media aproximadamente.
- Se vemos que o prebe se reduce moito, podemos ir engadindo caldo quente os poucos.
- Mentres se fai a carne, pelamos as patacas, cortamos en anacos e fritimos a lume brando, para darlle un golpe forte de calor para rematar.
- Cando a carne estea feita a retiramos e trituramos as verduras da cocción. Pasamos o resultado polo chino e incorporamos a carne e as patacas. Deixamos uns minutos para que as patacas collan sabor.
Penso que non hai moito máis que explicar, servimos nos pratos e acompañamos cun bo pan, que ides a mollar, e un bo viño tinto.
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito