Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
- 300 grs de tomates maduros
- 200 grs de fresas
- 25 grs de pemento vermello
- 30 grs de pemento verde
- 1/2 allo
- 40 de pepino sen sementes
- 20 grs de miga de pan
- 75 ml de aceite
- 250 ml de auga
- 10 ml de vinagre de Jerez
- Sal e pementa
- Xamón de pato
- Mozzarella
Como xa van a empezar os días de verao e de calor, imos a ir publicando sinxelas receitas, que na maioría dos casos non necesitan pasar polo lume.
Ensaladas, gazpachos, fiambres, etc., cousas que, na maioría dos casos, imos a poder deixar feitas o medio feitas con antelación.
- Pelamos o pepino e quitamos as sementes.
- Cortamos en anacos os tomates, os pementos, o pepino e levamos a un bol.
- Engadimos o resto dos ingredientes, allo, miga, vinagre, aceite, sal e auga. Neste paso non incorporamos as fresas.
- Mesturamos ben, tapamos con film e deixamos macerar na neveira, ó menos seis horas.
- Pasado o tempo incorporamos as fresas e trituramos o conxunto.
- Pasamos polo chino e servimos ben frío, neste caso acompañado cun queixo mozzarella e xamón de pato e unhas fresas cortadas. Botaremos un fío de aceite de oliva por riba do xamón, o queixo e as fresas.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito