Ir al contenido principal

Gazpacho de fresas e tomate (receita con garrote)

 Ir á receita en castelán
  • 300 grs de tomates maduros
  • 200 grs de fresas
  • 25 grs de pemento vermello
  • 30 grs de pemento verde
  • 1/2 allo
  • 40 de pepino sen sementes
  • 20 grs de miga de pan
  • 75 ml de aceite
  • 250 ml de auga
  • 10 ml de vinagre de Jerez
  • Sal e pementa
  • Xamón de pato
  • Mozzarella
Como xa van a empezar os días de verao e de calor, imos a ir publicando sinxelas receitas, que na maioría dos casos non necesitan pasar polo lume.
Ensaladas, gazpachos, fiambres, etc., cousas que, na maioría dos casos, imos a poder deixar feitas o medio feitas con antelación.
  1. Pelamos o pepino e quitamos as sementes.
  2. Cortamos en anacos os tomates, os pementos, o pepino e levamos a un bol.
  3. Engadimos o resto dos ingredientes, allo, miga, vinagre, aceite, sal e auga. Neste paso non incorporamos as fresas.
  4. Mesturamos ben, tapamos con film e deixamos macerar na neveira, ó menos seis horas.
  5. Pasado o tempo incorporamos as fresas e trituramos o conxunto.
  6. Pasamos polo chino e servimos ben frío, neste caso acompañado cun queixo mozzarella e xamón de pato e unhas fresas cortadas. Botaremos un fío de aceite de oliva por riba do xamón, o queixo e as fresas.
Xa temos un rico, fresco e saboroso entrante para un xantar de verán.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito