Ir á receita en castelán
- 3 nabos
- 1 cebola
- 1/2 pemento verde
- 2 cenorias
- 200 grs de garavanzos cocidos
- 3 patacas
- 2 dentes de allo
- 1 chourizo
- Caldo de polo
- Pirixel
- Sal e aceite de oliva
Xa sei que estamos a mediados do mes de maio, pero tal e como está vindo o mes, este caldo quente como que apetece.
Imos a usar un montón de vexetais e o chourizo para aportar o toque de carne.
- Damos un fervor, de uns seis ou oito minutos, ó chourizo, para que perda parte da graxa. Eu sempre o fago para que non me engraxe de mais os pratos. Retiramos da auga, cortamos en rodelas e reservamos.
- Mentres temos o chourizo a perder a graxa, picamos todas as verduras en anacos e cortamos as patacas escachando no final do corte.
- Nunha cazola con aceite, poñemos a cebola, o pemento verde e os dous dentes de allo. Deixamos facer ata que comencen a tomar cor.
- Engadimos o chourizo reservado e deixamos facer un par de minutos.
- Incorporamos o resto das verduras, os garbanzos e as patacas. Deixamos que se faga o conxunto uns tres minutos, dando voltas.
- Cubrimos o conxunto co caldo de polo e deixamos cociñar uns 30 minutos. Se fixera falla engadimos mais caldo.
Servir quente que así no lo pide o corpo.
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito