Ir al contenido principal

Festival de froitas

Ir á receita en castelán
  • Melón cantalupo
  • Uvas brancas e roxas
  • Kiwi
  • Fresas
  • Mango
  • Azucre
  • Pedro Ximénez (opcional)







Como se acerca a fin de semana e, ó mellor, non nos apetece moito traballar na cociña, imos a preparar unha sobremesa chea de cor e, o que é mais importante, chea de sabor. Indico as froitas cas que eu preparei a sobremesa, pero vos usaredes aquelas que máis vos gusten.
Con esta sobremesa, imos a levar a nosa mesa un adianto da primavera que xa empeza a chamar a nosa fiestra.
Se hai nenos na casa, evidentemente non imos a usar o Pedro Ximénez.
  1. Cortamos o melón á metade, limpamos de sementes e imos sacando bolas cun sacabolas. 
  2. Cortamos o resto das froitas en pequenos bocados.
  3. Poñemos todas as froitas nun bol, engadimos o azucre e o Pedro Ximénez ó gusto.
  4. Deixamos repousar para que se nos forme un rico xarope.
  5. Servimos en copas ou como na foto, na metade valeira do melón.
Non digades que non vos facilito a sobremesa da fin de semana.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito