Ir al contenido principal

Crema de cabaza

Ir á receita en castelán
  • 400 grs de cabaza
  • 1 cenoria 
  • 1 porro
  • 1 cebola
  • 1 pataca mediana
  • Caldo de verduras
  • Pan
  • Sal
  • Aceite de oliva






Xa está, xa rematou, fora cocidos e xantares pantagruélicos. Xa se foi O Entroido.
Veña, arrancamos o tempo de coresma e o tempo de limpeza gastronómica.
Pois adiante con esta rica crema de cabaza.
  1. Picamos a cabaza, a cenoria e as patacas en dados. Picamos a cebola e o porro.
  2. Poñemos unha cazola ó lume cun fondo de aceite e refogamos uns minutos todas as verduras. Salgamos.
  3. Cubrimos co caldo de verduras (en ausencia do mesmo, auga) e deixamos facer entre 25/30 minutos.
  4. Mentres cortamos o pan en anacos de bocado e fritimos ate dourarse.
  5. Retiramos as verduras do lume e trituramos co batedor. Neste punto temos dúas opcións:
    • Presentar tal cal nos queda despois de bater, ou
    • Pasar o resultado polo chino e ter unha crema mais fina e sedosa.
  6. Presentamos a nosa crema cun fío de aceite de oliva e cos picatostes.
Ese fío de aceite non lle vai a quitar nada de sabor á crema, todo o contrario, o aceite de oliva potencia, aínda mais os sabores do prato.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito