Ir al contenido principal

Costela de porco ó forno con patacas

Ir á receita en castelán
  • Costela de porco
  • Patacas
  • Allo
  • Pirixel
  • Pementón agridoce de la Vera
  • Pementa negra
  • Sal en escamas
  • Aceite de oliva






Hai días nos que non che apetece complicarte moito a vida na cociña. Días que vas ca vagancia por mochila, pero que non queda outra que xantar.
Pois ben, ata neses días de vagancia podemos comer saboroso e sen complicacións.
  1. Prequecemos o forno a 200º.
  2. Poñemos a cocer as patacas con pel.
  3. Nun bol poñemos o allo e o pirixel picados, o pementón, a pementa e mollamos co aceite. Mesturamos ben e pintamos a costela co adobo.
  4. Levamos a costela ó forno e (dou tempos orientativos, xa iredes vendo a cor) poñemos a 200º uns 20/25 minutos. Damos a volta e pintamos ca graxa que solta na fonte e deixamos outros 15 minutos.
  5. Cando as patacas sexan manexables, pelamos e cortamos en rodelas de un cm. aproximadamente.
  6. Nunha tixola, con aceite, poñemos as rodelas de pataca e deixamos que se vaian confitando moi lentamente. Damos un golpe de calor no final, para que collan unha pouca de cor.
  7. Servimos a costela cas patacas e regamos, patacas e costela, co prebe que soltou o asado e unhas escamas de sal.
Xa vedes, complicación culinaria ningunha, sabor no prato todo.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito