Ir á receita en castelán
- 500 grs de patacas
- 1 cebola mediana
- 2 cenorias
- 2 tomates pera
- 1/2 pemento vermello
- 3 dentes de allo
- 4 ovos
- Touciño
- 1 rama de tomiño
- 1 folla de loureiro
- Caldo de polo
- Aceite de oliva
- Pementa e sal
A receita de hoxe ten coma base dous produtos humildes que sempre hai na nosa cociña.
Dous produtos humildes que nos sacan de moitos apuros e que, coma neste caso, van a facer un prato no que todo é sabor e texturas.
- Picamos a cebola e cortamos en rodelas a cenoria. Poñemos a sofritir nun pouco de aceite.
- Mentres picamos os allos, o pemento e o tomate (sen pebidas).
- Cando a cebola estea pochada, engadimos os allos, o pemento e as herbas. Deixamos refogar uns minutos.
- Cortamos o touciño en tiras pequenas e engadimos ó frito.
- Incorporamos os tomates e deixamos que se fría todo o conxunto.
- Engadimos as patacas en anacos e chascadas, refogamos un par de minutos o conxunto. Cubrimos co caldo de polo e deixamos facer a lume brando, ata que as patacas estean tenras.
- Neste tempo imos a facer os ovos do seguinte xeito:
- Cortamos uns anacos grandes de plástico alimentario
- Untamos de aceite (vai a facilitar retirar o ovo).
- Colocamos os plásticos por dentro do oco dunha taza e cascamos o ovo dentro. Salpimentamos e facemos un hatillo recollendo as esquinas e atando ben.
- Poñemos auga a quecer, e cando ferve baixamos o lume e introducimos os atillos co ovo. Deixamos facer uns 6 minutos. Xa imos vendo como se vai callando a clara. Importante que a auga non ferva a borbotóns, acelera a cocción do ovo e pode romper o plástico.
- Retiramos da auga e cortamos o plástico polo no feito.
- Colocamos unha base de patacas no centro do prato e por riba o ovo que retiramos, con moito coidado, do plástico.
Repetir o dito ó principio, con dous produtos humildes, temos un prato de categoría superior.
NOTA: tamén podedes acompañar o prato con ovo frito.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños: