Ir á receita en castelán
Xa facía algún tempo que non tocaba a carne de coello, unha carne das denominadas brancas e con un contido moi baixo de graxas.
- 4 zancos de coello
- 1 cebola
- 1 culler de mostaza
- 1 vaso de viño branco
- 1 culler de fariña
- 1 rama de tomiño fresco
- 400 grs de champiñóns
- Caldo de polo
- Aceite de oliva
- Pementa e sal
Xa facía algún tempo que non tocaba a carne de coello, unha carne das denominadas brancas e con un contido moi baixo de graxas.
É unha carne moi apropiada en dietas saudables e para aquelas baixas en colesterol.
Hoxe xa non tedes que levar o coello enteiro, xa se nos presenta despezado igual que o polo.
- Quentamos aceite nunha cazola e marcamos as pezas do coello. Reservamos.
- Mentres picamos a cebola e os champiñóns en cuartos.
- Retiramos o exceso de aceite de fritir o coello e facemos a cebola picada.
- Cando a cebola estea branda, engadimos os champiñóns e deixamos facer o conxunto uns minutos. Engadimos a fariña, remexemos ben e refogamos un par de minutos.
- Incorporamos o viño e a cullerada de mostaza. Deixamos reducir prácticamente ata seco.
- Engadimos o coello reservado, o caldo ata cubrir e a rama de tomiño. Deixamos facer a lume brando uns 45 minutos.
- Para as patacas facemos unhas bolas co sacabolas (os restos xa os aproveitamos para unha tortilla) e damos un escaldado de un 10/15 minutos. Escoamos as patacas e as pasamos a unha tixola con aceite e imos a facer a temperatura suave, para rematalas cun rápido golpe de temperatura (buscamos que collan costra por fora e nos queden suaves por dentro). Reservamos.
- No momento que o coello xa está no seu punto, engadimos as bolas de patacas (sería a terceira cocción) para que se empapen do prebe do guiso.
- Servimos cada zanco acompañado dos champiñóns e as patacas. Rematamos botando prebe por riba.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños: