Ir á receita en castelán
- 2 xardas
- 1 cebola
- 1 cenoria
- 1 dente de allo
- 1 folla de loureiro
- tomiño
- pementa en grano
- 50 cl de aceite de oliva
- 15 cl de vinagre de vino blanco
- Sal
- PARA O PREBE
- 1 bote de alcaparras
- 1 xema de ovo
- 1 dente de allo
- Aceite de oliva e sal
- PARA OS ENCURTIDOS
- Pepinillos en vinagre
- Guindillas verdes picantes
- Ceboliñas en vinagre
Non é unha receita de Nadal, pero, dado o seu sabor, pode formar parte de esa cea de pinchos que imos a poñer, pois podemos servilo en pequenos bolos de pan.
Temos un peixe de unha carne realmente excepcional e cunha textura fantástica.
- Picamos a cebola, a cenoria e o dente de allo. Refogamos no aceite.
- Engadimos o romeiro, o loureiro, o tomiño, o vinagre e a pementa. Neste caso infusionamos en quente, pero a lume brando.
- Mentres se fai o escabeche, sacamos os lombos das xardas e retiramos as espiñas e cando digo retiramos, refírome a todas. Queremos unha preparación na que todo o que leve sexa comestible.
- Retiramos o escabeche do lume e escoamos.
- Temperamos o escabeche a uns 60º. Introducimos os lombos, deixamos un minuto no lume e retiramos. Deixamos que rematen de cocerse suavemente co calor residual e o vinagre.
- Trituramos as alcaparras, o dente de allo, a xema, un belisco de sal e un pouco de auga.
- Montamos co aceite como se fora unha maionesa.
- Cortamos os pepinillos en bastonciños, as guindillas en aros e as ceboliñas pola metade
- Para o servizo, sobre unha base de prebe de alcaparras poñemos os encurtidos cortados e sobre estes o lombo da xarda
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños: