Ir al contenido principal

Peixe sapo con champiñóns

Ir á receita en castelán

  • 1 cola de peixe sapo
  • 300 grs de champiñóns
  • 1 cebola mediana
  • 2 tomates
  • 1/2 vaso de viño branco
  • 1 dente de allo
  • 1/2 culler de pirixel picado
  • 50 grs de améndoas
  • 1 tostada de pan
  • Aceite
  • Sal e pementa



Como xa estamos metidos en tempo de outono, tamén é tempo de introducir na nosa cociña os pratos de mar e montaña.
Nesta ocasión imos a poñer na mesma cazola, peixe sapo e champiñóns (podedes usar as setas que máis vos gusten) que imos a completar cunha picada que nos vai a aportar sabor ó prato.
  1. Limpamos ben o peixe sapo e o cortamos en rodelas.
  2. Picamos a cebola, o tomate en dados e os champiñóns en anacos algo grosos.
  3. Poñemos unha cazola ó lume cun pouco de aceite e sofritimos a cebola uns cinco minutos, para de seguido incorporar o tomate. Deixamos facer a lume brando uns 10 minutos remexendo de cando en vez.
  4. Engadimos os champiñóns e o viño e deixamos facer ata que se evapore o alcohol.
  5. Mentres se fan as verduras imos a preparar a picada. No vaso do batedor poñemos as améndoas, o allo picado, o pirixel, a tostada de pan e un chorriño de aceite. Trituramos todo (se víramos que queda moi espeso botamos outro golpe pequeno de aceite.
  6. Como o sofrito xa estará no seu punto, poñemos as rodelas de peixe sapo, botamos por riba a picada e deixamos que se faga uns 10 minutos ca cazola tapada.
Pois xa vedes, un rico prato de peixe e vexetais, que levaredes quente a vosa mesa.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es