Ir al contenido principal

Fabas con ameixas (receita expres)

Ir á receita en castelán

  • 2 latas de ameixas ó natural
  • 1 bote (100 grs) de fabas cocidas
  • 50 grs de cebola
  • 1 dente de allo
  • 1 cullerada de pirixel picado
  • 1/2 vaso de viño branco
  • Fariña







 
Algunhas veces chegamos con presas a casa e non temos moito tempo para cociñar, pero ó meso tempo queremos comer rico. Pois moi ben, para eso están as nosas amigas as conservas.
Neste caso imos a usar conserva vexetal e conserva de pescado. Na medida das nosas posibilidades imos a usar unhas conservas de calidade.
  1. Arrancamos preparando o prebe verde: picamos a cebola, o allo e o pirixel finos.
  2. Sofritimos a lume brando e engadimos a fariña. Mesturamos ben e regamos co viño. Deixamos reducir lentamente.
  3. Engadimos as fabas (despois de ben lavadas baixo a villa), as ameixas e o líquido de goberno das ameixas.
  4. Damos un par de voltas e presentamos cunha rama de pirixel.
Xa vedes, o prometido é débeda e en 15 minutos teremos o noso prato.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es