Ir á receita en castelán
- 3 ou 4 patacas
- 1 ovo por comensal
- 150 grs de touciño
- 1/2 cebola
- 6 dentes de allo
- 2 follas de loureiro
- Pementón agridoce de la Vera
- Aceite de oliva
- Sal
Un dos pratos que máis me gusta, é o de un par de ovos fritidos con patacas cocidas.
Para cumplir o meu antoxo, collo duas prreparaciós, unhas patacas revolconas e un ovo poché e o resultado é, unha vez máis, que onde está o sinxelo, está o excelso.
Para cumplir o meu antoxo, collo duas prreparaciós, unhas patacas revolconas e un ovo poché e o resultado é, unha vez máis, que onde está o sinxelo, está o excelso.
- Nunha cazola con auga, poñemos a cocer as patacas en anacos chascados. Incorporamos á cocción a cebola en anacos, tres dentes de allo enteiros e pelados, as dúas follas de loureiro e sal.
- Cando as patacas están cocidas, retiramos todo, menos as follas de loureiro, e chafamos cun garfo. Reservamos.
- Pelamos e picamos os otro tres allos en láminas. Troceamos o touciño en tiras.
- Nunha ttixola con aceite, refogamos os allos ata que comenzan a dourase. Retiramos e no mesmo aceite fritimos as tiras de touciño. Retiramos e reservamos xunto cos allos.
- Retiramos da tixola o exceso de aceite, que poremos nun bol e mesturaremos con pementón (unha vez que o aceite atempere), reservamos.
- Na tixola, xa sin aceite, botamos as patacas reservadas e pementón (como unha cullerada de café). Cociñamos a lume brando mesturando ben se deixar de remexer. Incorporamos a metade dos allos e touciño reservados.
- Para o ovo poche (cada quen que o faga como mellor lle saia) nun anaco de film de cociña, untado de aceite, botamos o ovo, facemos un atado e poñemos cocer sin deixar ferver a auga a borbotóns. O proceso levará uns cinco minutos, pero como vai en film trasparente, xa ides veendo. O tema e que non cualle a xema.
- Poñemos unha ración de patacas no prato de servizo co huevo poché por riba. Acompañamos de allos, touciño e o aceite de pementón.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito