Ir á receita en castelán
Poucos ingredientes, fácil de execución e que vai a gustar a todos.
- 4 ou 5 patacas medianas
- 3 ovos
- 50 grs de queixo parmesano relado
- 100 grs de xamón ibérico
- Ceboliño (opcional)
- Sal e pementa
Poucos ingredientes, fácil de execución e que vai a gustar a todos.
En realidade esta receita non deixa de ser unha tortilla clásica, pero que imos a levar á mesa en forma de pasteliños ou troncos de pataca.
- Cocemos as patacas, deixamos arrefriar e chafamos cun garfo, para facer un puré de patacas.
- Relamos o queixo, picamos o xamón e o ceboliño.
- Batemos os ovos e engadimos o resto dos ingredientes.
- Poñemos a masa resultante en moldes apropiados (se non foran de silicona, untar con un pouco de manteiga).
- Facemos 20 minutos no forno prequecido a 200º. Deixamos repousar e servimos.
Xa vedes a facilidade da execución. Podemos servir atempados ou fríos e acompañar cunha ensalada de brotes, cunha maionesa ou cun bo prebe de tomate.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito