Ir á receita en castelán
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
- 1 kg de patacas
- 2 chourizos
- 1 cebola
- 2 dentes de allo
- Pementón agridoce de la Vera
- Caldo de carne
- 2 culleradas pequenas de polpa de pemento choriceiro
- Guindilla (opcional)
- Aceite de oliva
- Sal
Este prato, orixinario de La Rioja e Álava, é unha receita moi sinxela, pero con un intenso sabor, que é básicamente un guiso de patacas con chourizo.
- Este paso é opcional. Para eliminar o exceso de graxa no prato, eu coco un par de minutos o chourizo, co fin de que solte un pouco de graxa. Non lle vai a restar sabor ó prato.
- Picamos a cebola e o allo e poñemos a pochar nunha cazola cun fondo de aceite.
- Mentres se fai a cebola, pelamos, lavamos e cortamos en anacos as patacas. Ó final de cada corte imos a triscar o anaco, para que no proceso de cocción solte a fécula que espesará o noso prebe.
- Cando a cebola e o allo estea no seu punto, engadimos a guindilla (opcional), as patacas e o chourizo cortado en rodelas. Damos un par de voltas, para mesturar os ingredientes.
- Incorporamos o pementón agridoce, damos unhas voltas e rápidamente cubrimos co caldo de carne.
- Neste momento engadimos ó guiso as culleradas de pemento choriceiro. Podemos poñer un par de pementos choriceiros a hidratar en auga tibia e despois raspar a polpa. Tamén podemos mercar uns tarros de polpa, deste xeito vai a facilitarnos o proceso.
- Deixamos que se vaia facendo o guiso, ata que as patacas estean tenras. Se o guiso non espesase o noso gusto, podemos retirar tres ou catro patacas, esmagalas e incorporar de novo ó guiso. Deixamos cociñar uns tres minutos máis.
- Retiramos do lume e deixamos repousar uns cinco minutos tapado.
Nin que dicir ten que vai a gustar a todos este saboroso guiso. Eso si o día que o poñades, comprade algo máis de pan do que sexa normal. Eu aviso.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito